divendres, 6 de novembre del 2009

Notícia: Els nadons ploren en Francès,Anglès o Espanyol.

Tot seguit m’agradaria apropar-vos un arxiu que no correspondria a cap material visual i que, per tant, no lligaria amb la finalitat d’aquest bloc però penso que és curiós i que potser us agradarà. Es tracta d’una notícia que vaig llegir al 20 minuts digital d’ahir on se’ns diu que un estudi revela que els nadons “ploren en un determinat idioma”. És a dir, que la llengua materna es comença a captar al ventre de la mare ( entre d'altres temes fins i tot ja tractats a classe com per exemple la importància del plor). Considero que és un tema força interessant i que ens pot fer arribar a algunes conclusions com a futurs mestres, com per exemple, que hem de tenir en compte la llengua materna de cada alumne per ajudar-lo a desenvolupar al màxim la seva competència en l’altres llengües que pugui aprendre a posteriori.

Notícia del dia 5/11/09

http://www.20minutos.es/noticia/559351/0/bebes/lloran/materno/


Vosaltres què penseu?


Pilar Rosa Grau

1 comentari:

  1. Bon dia! aquesta notícia també la vaig llegir jo al diari La Vanguardia i volia pujar-la al bloc. Bé, després de llegir-la considero que hi ha certs aspectes força interessants com bé dius Pilar a la teva entrada. Crec que és important saber que el fetus ja adquireix certs aspectes de la llengua quan està a l'úter de la mare. Per tant, el llenguatge i per què no el pensament, comencen a desenvolupar-se a l'interior del ventre matern. Què en penseu? Crec que a classe en podríem parlar amb la Carme per veure quines conclusions i/o reflexions en podem treure com a futurs mestres.

    Adjunto el link amb la notícia publicada a La Vanguardia, més que res per què considero que tindrà més rigor periodístic que no pas el diari gratuït 20 minutos.

    11/11/2009

    http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20091111/53821919243/el-llanto-de-los-bebes-varia-segun-la-lengua-materna-universidad-alemania-clinic.html

    Xavier Pujol Auden

    ResponElimina