diumenge, 15 de novembre del 2009

" El mundo en pañales", vist el 10 de novembre de 2009



El canal plus, va presentar aquest documental amb el següent comentari:

"...El comportamiento del ser humano desde el momento del parto hasta los tres años de edad es analizado, en esta serie documental realizada por la productora británica Wall to Wall TV, a lo largo de seis capítulos emitidos por Canal +.

Con la colaboración de psicólogos y pedagogos, seis equipos especializados en la elaboración de programas de naturaleza ayudan al espectador a ver el mundo desde los ojos de un bebé.

Aspectos tan diversos como el desarrollo de los sentidos, la capacidad de aprender a caminar y cómo afrontan los recién nacidos las sensaciones que comienzan a experimentar son analizados a lo largo de "El mundo en pañales"..."
Teniu aquesta col.lecció de vídeos " El mundo en pañales " a la biblioteca. Per si només voleu recordar alguns dels moments més interessants, aquí teniu alguns enllaçós on podeu veure online fragments temàtics de la sèrie documental.
( veureu que cada capítol té uns segons de publicitat al principi..., paciència, és un preu petit per la comoditat de poder-ho veure a casa )

Jordi Bermúdez Martos

divendres, 6 de novembre del 2009

Notícia: Els nadons ploren en Francès,Anglès o Espanyol.

Tot seguit m’agradaria apropar-vos un arxiu que no correspondria a cap material visual i que, per tant, no lligaria amb la finalitat d’aquest bloc però penso que és curiós i que potser us agradarà. Es tracta d’una notícia que vaig llegir al 20 minuts digital d’ahir on se’ns diu que un estudi revela que els nadons “ploren en un determinat idioma”. És a dir, que la llengua materna es comença a captar al ventre de la mare ( entre d'altres temes fins i tot ja tractats a classe com per exemple la importància del plor). Considero que és un tema força interessant i que ens pot fer arribar a algunes conclusions com a futurs mestres, com per exemple, que hem de tenir en compte la llengua materna de cada alumne per ajudar-lo a desenvolupar al màxim la seva competència en l’altres llengües que pugui aprendre a posteriori.

Notícia del dia 5/11/09

http://www.20minutos.es/noticia/559351/0/bebes/lloran/materno/


Vosaltres què penseu?


Pilar Rosa Grau

dijous, 5 de novembre del 2009

"LA CIENCIA DEL BEBÉ" (National Geographic)


Una de les coses més sorprenents pels pares és el ser testimoni dels Increibles canvis que es produeixen a la vida d'un bebè al llarg del primer any de vida. El primer alè és un miracle; el primer pas, una proesa; i la primera paraula, una finestra oberta al món.
National Geographic Channel ens proposa un al·lucinant viatge que, gràcies a la més avançada tecnologia audiovisual, ens mostrarà què succeeix en el interior del cervell del bebè i com el seu desenvolupament influeix de manera determinant en el aprenentatge de les nocions més bàsiques de la vida. Arrel del testimoni d'experts en la matèria, el documental intentarà respondre a una pregunta essencial que es fan els científics des del principi dels temps: què influeix més en el desenvolupament d'un nen, la genètica o l'educació? " La ciencia del bebé " , ens mostrarà detalls que ens permetran entendre com una criatura indefensa arriba a convertir-se en un ésser humà independent.

1ª Part de 5

2ª Part de 5

3ª Part de 5

4º Part de 5



Jordi Bermúdez Martos

dimarts, 3 de novembre del 2009

Entrena tu cerebro, cambia tu mente

Cada diumenge a les 21:00 a TVE podem veure el programa "REDES" dirigit per Eduard Punset. Aquest programa és de divulgació científic amb l'objectiu de fer-nos conèixer el món que ens rodeja i a nosaltres mateixos.

El diumenge 1 de novembre van emetre aquest documental: www.smartplanet.es/redesblog/

Podem veure que parla de l'elesticitat cerebral, és a dir, que la llengua que aprenem, l'esport que realitzem, les tècniques que adquirim... van conforman el nostre cervell. A més a més, trobo molt interessant l'entrevista de Punset amb Sarah Blakemore on ens explica els diferents canvis del cervell al llarg de la vida i ens parla, també, de la importància del medi per a l'adquisició de nous coneixements.

Marta Arredonda